CARNITINA
CARNITINA SI DIETA CU PROTEINE

Carnitina, proteine, aminoacizi, oferte:

PROTEINE
AMINOACIZI
GAINERE
ARTICULATII
TESTOSTERON
SLABIRE
MULTIVITAMINE

Despre l-carnitina, proteine si aminoacozi:

slabire cu carnitina carnitina pentru slabire carnitina si aminoacizi carnitina si aminoacizi slabire slabire dieta proteica si l-carnitina slabire cu proteine si carnitina carnitina sau l-carnitina ce este carnitina definire musculara fat burner carnitina
SUPLIMENTE SLABIRE
L-CARNITINA IN DIETELE DE SLABIRE
AMINOACIZI PENTRU SLABIRE

Importanta proteinelor in bodybuilding

Proteinele sunt esentiale pentru sanatate si pentru mentinere fibrei musculare. Ele ofera organismului combustibilul necesar pentru a functiona, avand un rol esential in constructia si repararea tesuturilor, precum si in optimizarea sistemului muscular si osos.

Ce sunt de fapt proteinele?
Proteinele sunt alcatuite din aminoacizi, care sunt o componenta esentiala a celulelor, muschilor si tesuturilor. Proteinele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, in special din dieta atletilor si a persoanelor care practica sport regulat, pentru ca exercitiile fizice in sala de culturism sau fitness supun organismul sportivului la nivel de stres muscular care ajuta la cresterea masei. Proteinele sunt in mod constant forfecate in aminoacizii care ajuta la reconstructia tesutului muscular.

Aminoacizii sunt de doua feluri:
Aminoacizi esentiali - nu pot fi creati de corp si trebuiesc obtinuti din alimentatie sau suplimente nutritive
Aminoacizi neesentiali sunt produsi de corpul omenesc din alti aminoacizi

Care este aportul minim necesar de proteine?
Conform studiilor de specialitate, aportul de proteine al unei persoane trebuie sa fie de minimum 10% si de maximum 35% din caloriile zilnice consumate. Fiecare gram de proteina consumat contine 4 calorii. Practicantii de culturism / bodybuilding pot avea un necesar dublu. De aceea este obligatoriu sa apeleze la concentrate proteice suplimentare. Un adult consuma in medie 0,83 de grame/kg de greutate corporala zilnic, ceea ce inseamna ca un barbat consuma intre 70 si 115 grame de proteine/zi, iar o femeie intre 60 si 100 grame/zi. Conform specialistilor in nutritie, necesarul zilnic de proteine se calculeaza in functie de varsta, sex, greutatea corporala si gradul de intensitate al activitatii fizice.

Surse de proteine recomandate
Nutritionistii recomanda consumarea cantitatii zilnice necesare de proteine atat din surse animale: carne, oua, peste, branza, lapte cat si din surse vegetale: soia, quinoa, linte, fasole, nuci. Orice dieta sanatoasa se bazeaza pe o alimentatie variata, iar unele dintre aceste alimente trebuie neaparat sa contina proteine. Multa lume crede ca proteinele se gasesc numai in carne, insa exista numeroase alte alimente bogate in proteine care pot si trebuie sa fie consumate.

Iata cateva surse de proteine:
Ton conserva (170 g) 40 g proteine
Piept de pui (100 g) 31 g proteine
Carne de vita (85 g) 26 g proteine
Somon (100 g) 20 g proteine
Iaurt (170 g) 17 g proteine
Branza de vaci 14 g proteine
Lapte (1 cana) 10 g proteine
Tofu (jumatate cana) 10 g proteine
Fasole boabe (jumatate cana) 6-9 g proteine
Branza Cheddar (28 g/o felie) 7 g proteine
Oua 6 g proteine
Paste (1 cana) 5 g proteine
Nuci (28 g) 4-7 g proteine
Cartofi (dimensiune medie) 3 g proteine

Pentru sportivi, practicantii de culturism - fitness - bodybuilding, proteinele trebuiesc suplimentate cu: izolate proteice, concentrate proteice sau hidroizolate proteice si aminoacizi. Nu exagerati cu dietele bazate pe un consum ridicat de proteine. Dietele care se bazeaza pe un aport ridicat de proteine sunt adesea promovate ca fiind o modalitate de a pierde in greutate. Sunt studii in domeniu care sustin aceasta afirmatie, dar nu faceti excese. Este adevarat ca exista dovezi clare privind faptul ca dietele bazate pe un consum ridicat de proteine ajuta la prevenirea pierderii musculare.

®  Autor:  www.superset.ro - Magazin online suplimente nutritive fitness culturism -  www.proteinele.ro