SUPLIMENTE SLABIRE
L-CARNITINA IN DIETELE DE SLABIRE

L-Carnitina in bodybuilding

L-Carnitina e cu siguranta unul dintre cele mai faimoase suplimente din lumea bodybuilding-ului. Dar chiar ajuta la slabire si definire? Vanzatorii de suplimente nutritive numesc L-Carnitina arzator de grasimi. Totusi, chiar daca e teoretic adevarat, afirmatia are si alte laturi.

Iata cum functioneaza carnitina:

Cand organismul simte nevoia de a arde grasimi pentru a procura energie, rezervele de grasime elibereaza acizi grasi ce sunt transportati prin sange la celulele corpului ce au nevoie de ei, muschi, creier, etc). Odata ajunsi la celule, carnitina se ataseaza de acestia si ii transporta in interiorul mitocondriilor pentru a forma energie (ATP). Practic, daca ai niveluri optime de carnitina la nivel celular vei arde mai eficient grasime. Trebuie sa dai insa corpului motivele sa arda grasimea, adica sa faci exercitii fizice intense!

Daca mananci dulciuri si carbohidrati odata la cateva ore si declansezi hormonii de depozitare in loc sa dai organismului posibilitate de a folosi ceea ce are deja stocat, daca nu faci niciun efort intens care sa te scoata din zona de confort si sa dea corpului un motiv clar pentru a intra in depozitele de grasime, daca balanta de calorii e mereu pozitiva, nu vei putea porni procesul de transformare a grasimilor in energie si nu vei arde mai multa grasime, oricat de multa carnitina ai lua.

Adevarul despre beneficiile L-Carnitinei, situatiile in care merita sa o iei

Ce este carnitina si cum functioneaza

L-Carnitina este un aminoacid esential stocat in principal in muschi, in proportie de aproximativ 98%, cat si in creier, ficat si alte parti ale corpului ce transporta acizii grasi in interiorul mitocondriilor pentru a procura energie. Numite si uzinele energetice, mitocondriile au ca functie principala productia de ATP sursa de energie folosita de organismul omenesc pentru tot ceea ce facem: fie ca ridicam greutati in sala de culturism, ne plimbam, respiram, pompam sange in sistemul vascular sau orice alta activitate fizica. Pe langa acest rol absolut esential, mitocondriile mai au diverse roluri extrem de importante precum sinteza de hormoni steroidieni, metabolizarea grasimilor, reglarea insulinei si altele. In cantitati optime , L-Carnitina ajuta atat la folosirea eficienta a acizilor grasi pentru productia de glicogen muscular, cat si la numeroase alte functii ce vin odata cu aceste optimizari aduse asupra functiilor mitocondriale.

Carnitina, proteine, aminoacizi, oferte:

PROTEINE
AMINOACIZI
GAINERE
ARTICULATII
TESTOSTERON
SLABIRE
MULTIVITAMINE

Despre l-carnitina, proteine si aminoacozi:

slabire cu carnitina carnitina pentru slabire carnitina si aminoacizi carnitina si aminoacizi slabire slabire dieta proteica si l-carnitina slabire cu proteine si carnitina carnitina sau l-carnitina ce este carnitina definire musculara fat burner carnitina
CARNITINA
AMINOACIZI PENTRU SLABIRE
CARNITINA SI DIETA CU PROTEINE
®  Autor:  www.superset.ro - Magazin online suplimente nutritive fitness culturism -  www.proteinele.ro